Miért NE vegyél mobil klímát?

Akinek egy kicsit is nehézkes a klíma felszerelése, elgondolkodott már a mobilklímán. Ebben a blogposztban lerántjuk a leplet azokról a berögződésekről, amelyek a mobil klímát túlmisztifikálják. Megmutatjuk neked azokat a részleteket, amelyeket el szoktak titkolni. Lássuk!

Az igazság

  1. Helyhez kötöttek és zajosabbak…
  2. Kockázatos befektetés…
  3. A hűtési hatékonyságuk egy hagyományos klímához képest nem számottevő…

Sokan ódzkodnak a kültéri egységek elhelyezésétől a hagyományos klímák esetén. Ma már azonban rendkívül korszerű megoldásokkal a nagyobb távolságok is könnyedén áthidalhatóak. A mobil klíma ugyanúgy helyhez kötöttek a nyílászárókon való kivezetési igényeik miatt. Nagyságuk pedig közel azonos a hagyományos társaikhoz képest. És a hang? Azt mondhatod, hogy 10 decibel különbséget ki lehet bírni. Egészen addig, amíg aludni, dolgozni vagy éppen telefonálni nem kell mellettük. A mobil klíma zaja egy mosógép működési zajának felel meg a gyakorlatban.

Ha egy mobil klímán töröd a fejed, igazából anyagilag hosszútávon nem jársz jobban. Igaz, rövidtávon olcsóbbak, mint hagyományos társaik, viszont várható életartamuk miatt kockázatosabb befektetések lehetnek számodra.

Nem utolsó sorban pedig miért is veszünk klímát? Azért, hogy lehűtse a szobánkat, irodánkat. A mobil klímák esetén ez az alig elhanyagolható fő funkció is kétséges, hűtési hatékonyságuk alig közelíti meg az átlagos, hagyományos klíma teljesítményét. Ha pedig egy klíma nem hűt rendesen, az olyan, mintha egy hűtő nem hűtene, vagyis elveszti fő funkcióját.

Annak érdekében, hogy egy jobb hosszútávú döntést hozz, keress fel minket most bátran itt, ahol számos segítséget kapsz, új kellemesen hűs lakásodhoz. Te megálmodod, mi kivitelezzük számodra.

Mi az, ami elválasztja egymásól az 1990-es és a 2000-es évek mezőgazdaságát?

Ez az a folyamat, amit a mezőgazdasági forradalom harmadik nagy kulcskomponensének szokás nevezni, nem más, mint a precíziós gazdálkodás. A két nagy technológiai váltás – a gépek megjelenése és a géntechnológia térhódítása után – ez a folyamat az, amelyről most, a huszonegyedik században foglalkoznunk kell.

Nevezhetjük „okos gazdálkodásnak” is – hiszen ennek a módszernek pontosan az a lényege, hogy a termelés folyamata, a különböző beavatkozások mind-mind azon adatok összeségének felhasználásával és elemzésével történnek, amelyek arra az adott helyre jellemzőek.

Így ez a gazdálkodás műszaki, informatikai és termesztéstechnológiai adatokat elemezve és értékelve lehetővé teszi azt, hogy egy búzatáblán belül akár kisebb egységekben is gondolkodjon a termelő – a meglévő adatok alapján láthatja azt, hogy milyen zónákra osztható egy nagyobb terület.

Egyszerűbben is fogalmazhatunk: a megfelelő helyen, a megfelelő időben a megfelelő terményt termesztjük. Ezt jelenti az okos gazdálkodás – és ennek elérésével vált valóvá egy magasabb szint a mezőgazdaságban. Hatékonyság – és ne feledjük: környezetvédelem is. Ugyanis a bejuttatott műtrágya vagy vegyszer mennyisége is csökkenhet, hiszen az adatokból láthatjuk, mikor van rá valóban szükség.

Küldetésünk

Hiszünk abban, hogy mindenkinek jár a minőségi, szakértői segítség. Fordulj hozzánk bizalommal!

Közösségi média

Balaton Klíma 2021 | Minden jog fenntartva