Hozza ki a legtöbbet készülékekből!

A légkondicionáló használatnak van három egyszerűen kivitelezhető, és megtérülő alapszabálya. Érdemes őket megfogadni, így energiát, pénzt és kellemetlenségeket spórolhatunk meg magunknak.

1. Figyeljünk a nyílászárókra!

Ahhoz, hogy a légkondi energiatakarékosan tudja hűteni, illetve fűteni az otthonunkat, irodánkat, figyelnünk kell, hogy feleslegesen ne járassuk, és ha megy, akkor ne hagyjuk, hogy az ablakon át távozzon a hűvös, vagy meleg levegő. Egyszerű szabály, ami segít abban, hogy a helység megfelelő hőmérsékletet tartson, és kevesebb energiával működjön a berendezésünk.

2. Ne hűtsünk vagy fűtsünk túl!

A leginkább elfogadott álláspont szerint a kinti és a benti hőmérséklet között nem kéne, hogy több mint 10 fok különbség legyen. Nyáron azonban előnyösebb, főleg ha sokat megyünk ki és be a nap folyamán, ha ez csak 5-6 fok, mert a hirtelen hőingadozás megterhelő lehet a szervezet számára.

Általánosságban a 22-24 fok a legideálisabb szobahőmérséklet, ami nyáron és télen is megállja a helyét.

3. Tartsuk karban az előszűrőt!

Természetesen minden gépet az igénybevételnek megfelelően évente egyszer, de inkább kétszer karban kell tartanunk, szakemberek segítségével. Az előszűrőt azonban érdemes kéthetente tisztítani!

Az előszűrő közvetlenül a burkolat alatt található lepattintható szűrőlemez, ami a nagyobb szemcsék, por, valamint nem kívánt anyagok bejutását gátolja a klímánkba. Tisztítása nem kíván nagy erőfeszítést, sem sok időt, viszont a berendezésünk hálás lesz érte, így kisebb energiát kell használnia, valamint hosszabb élettartam is várható.

Két hetente szedjük le a burkolatot, pattintsuk ki a szűrőt, és langyos vízzel mossuk át, ám a leszerelés előtt figyeljünk, hogy a készüléket kikapcsoljuk erre az időre! Amennyiben konyhában használjuk, enyhén mosószeres vízzel is végezhetjük. A száradást követően helyezzük vissza az elemeket az eredeti helyükre.

Ha úgy érzi, szakemberekre bízná a karbantartást, keressen minket bizalommal!

Küldetésünk

Hiszünk abban, hogy mindenkinek jár a minőségi, szakértői segítség. Fordulj hozzánk bizalommal!

Közösségi média

Balaton Klíma 2021 | Minden jog fenntartva